22 de febrer de 2016

Gaia, La Gran Mare

Si la vida de la Terra (uns 4.600 milions d'anyS) es resumís en un any, nosaltres només hi hauríem aparegut els últims cinc minuts del 31 de desembre. Gaia, La Gran Mare, és el títol d'aquest documental que s'acaba de penjar a la xarxa i que ens explica el procés de creació del nostre planeta i la seva evolució fins a l'actualitat. Té una acurada presentació, amb gràfics entenedors i imatges rodades a Catalunya, Anglaterra, Escòcia i el País Basc. 
S'adreça a tots els públics, però, sobretot, als joves interessats en les ciències de la Terra. El documental és una producció de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, amb guió i direcció de Xavier Berenguer. Dura 48 minuts i està enregistrat en alta definició. Es va presentar el 15 de gener del 2016, i es troba a YouTube en tres versions: en català, en castellà i en anglès.
Segons els seus responsables, "el documental parla de qüestions com l'origen i la dinàmica del Sistema Solar, la Terra i la Lluna; de l'aigua, els oceans i els continents; de l'origen de la vida, els organismes més antics i la seva evolució; de l'atmosfera primitiva i de l'atmosfera amb oxigen. Aborda el temps geològic i mostra algunes de les etapes cabdals de l'evolució del nostre planeta, incloses algunes de les extincions massives més conegudes; explica la distribució actual dels continents i els oceans, les seves distribucions pretèrites i les futures; parla de volcans i terratrèmols, de recursos naturals d'origen geològic, d'algunes aplicacions de les ciències de la Terra i de les amenaces a la sostenibilitat del planeta."

Aquí teniu el link:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada