23 de novembre de 2009

Espinosa demana un "esforç final" als EUA i als països emergents per aconseguir un acord sobre el canvi climàtic

(EUROPA PRESS, Diari AVUI). Espera que el pacte que surti de Copenhaguen inclogui xifres concretes.
La ministra de Medi Ambient, Elena Espinosa, ha reclamat aquest dilluns un "esforç final" als Estats Units i als països emergents com la Xina i l'Índia per aconseguir un "acord vinculant" de lluita contra el canvi climàtic en la cimera que se celebrarà a Copenhaguen del 7 al 18 de desembre. "Crec que queda poc temps però que encara hi ha possibilitats", ha assegurat la ministra.
Espinosa participa en una reunió extraordinària de ministres de Medi Ambient dels 27 l'objectiu del qual és "marcar el full de ruta de la UE" davant la negociació de Copenhaguen. A la trobada hi assistirà el negociador de l'ONU sobre el canvi climàtic, Yvo de Boer.
"Crec que el que hem de fer és demanar un esforç final a altres països perquè s'uneixin a Copenhaguen i definitivament puguem aconseguir un acord vinculant per tot el món". ha afirmat la ministra a l'entrada de la reunió.
Salgado ha remarcat que "les dificultats més importants" per aconseguir aquest acord són aconseguir finançament per ajudar els països menys desenvolupats a retallar les seves emissions i el paper dels EUA, que "no tenen mandat encara parlamentari per poder assumir una responsabilitat". Per la ministra espanyola, la UE ha de "buscar sortides" per als nord-americans i "fer de mediador per aconseguir l'acord final que tots volem".
Espinosa ha assegurat que la "Xina i l'Índia ja estan fent passos en aquesta direcció", però ha matisat que "cal valorar si el que s'està posant sobre la taula segueix la línia d'arribar als objectius tècnics que es persegueixen", és a dir, limitar l'augment de les temperatures a dos graus centígrads respecte a l'era preindustrial.
Per Espinosa, el pacte que surti de Copenhaguen ha d'incloure "xifres que estiguin vinculades a la reducció d'emissions al final d'un període determinat però també xifres de finançament per als països menys desenvolupats".

3 comentaris:

 1. Està molt bé això de pensar que tots hem de fer un esforç per lluitar contra el canvi climàtic, però hem de tenir present que l'escalfament global del planeta l'hem prevocat nosaltres, i un error tan greu com aquest, i que s'ha estat fent durant molts anys seguits, no es pot solucionar en dos dies.

  ResponElimina
 2. cert, però el que hem d'aconseguir és que tots els paisos del món, facin el possible per aconseguir-ho, ja que si no ho fan no ho aconseguirem

  ResponElimina
 3. i molt menys si seguim pensant que es impossible...llavors ja...no queden esperançes de res.
  Ostima! que gràcia,si semblem cults i tot.
  jaja

  ResponElimina