23 d’octubre de 2009

Troben un gen clau en l'estudi del càncer de mama


(Ojocientifico) Importantíssim avanç pel que fa a l'oncologia en el dia d'avui, concretament en relació amb el càncer de mama, un dels tipus de càncer més comuns en el sexe femení i alhora un dels que es porten més vides anualment.
El Dr Paul Edwards del Departament de Patologia de la Universitat de Cambridge i el seu equip d'investigadors a càrrec, han estat els protagonistes d'una de les troballes més significatius pel que fa al càncer de pit. Es tracta del gen NRG1, l'activitat incideix directament en el desenvolupament d'aquesta malaltia.
El gen té la funció d'actuar com un fre, inhibint el creixement de les cèl lules cancerígenes i prevenint així el desenvolupament de la malaltia. Tots naixem amb el gen NRG1 intacte, però en algunes persones aquest resulta danyat amb el temps, i al fer-se mal perd efectivitat, donant lloc a la dispersió del càncer.
Els investigadors van trobar el gen danyat en la meitat dels casos de càncer de mama estudiats, ia més es va trobar implicat en la meitat dels casos de càncer de pròstata i intestins, a més d'estar en un quart dels casos de càncer de bufeta .
Encara no se sap bé quin és el mecanisme que opera en el dany del gen, però amb una mica de recerca podrà aconseguir. Això seria un avanç fonamental al voltant de les investigacions relatives al càncer, potser el més important des dels 70's, quan es va descobrir el gen p53, primer supressor tumoral conegut per la medicina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada