23 d’octubre de 2009

Europa vol retallar les emissions de CO2 al 95% al 2050

(Ojocientifico.com) El paper d'Europa en relació amb els efectes del canvi climàtic és, indubtablement, substancial. Igualment, sent relatius (i una mica indulgents), cal reconèixer que la Unió Europea com a mínim fa esforços per a combatre'l, molt més que les altres tres grans olles d'emissions de CO2: Xina, Estats Units i l'Índia.
De fet, la Unió Europea planeja jugar les pròximes dècades de forma determinada i dirigida cap a un objectiu: reduir les emissions de CO2 entre 80% i 95% cap a l'any 2050, en un procés que demanarà que per aquí a deu anys les emissions estiguin reduïdes entre un 20% i un 30%.
"Aquest hauria de ser un missatge clar per al món", va dir Andreas Calgren, ministre de medi ambient suec, que espera que pugui arribar a un acord d'aquí a sis setmanes a la cimera de Copenhaguen. Però hi ha una condició: jugar en equip. La UE ha posat com a condició necessària i suficient per prendre mesures que els EUA, la Xina i l'Índia també es comprometin a reduir les seves emissions. En cas contrari, no hi ha tracte.
I és clar, què anem a esperar dels tres països més contaminants del món? El NO es va estampar a la cara de les nacions europees, davant la qual cosa països com Alemanya o Itàlia s'han mostrat reticents a comprometre a reduir les seves emissions.
El pla sona bé, és clar, i cal reconèixer a Europa els seus esforços per millorar el seu estat d'emissions. No obstant això, els grups ambientalistes encara no estan conformes amb els objectius plantejats, i des de Friends of the Earth, per exemple, proposen reduccions d'un 40% cap al 2020.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada